• Home
  • Dokter Corrie
Installeer Flash:
Installeer Adobe Flash player

Dokter Corrie

Dr. Corrie

Hygiëne

We gaan meer zweten in de puberteit en je huid wordt vetter. Dus elke dag wassen, regelmatig schone kleren aantrekken en... eventueel deodorant gebruiken. Lange Frans weet er alles van!

Condooms

Als je later gaat vrijen,  kun je het beste een condoom én anticonceptiepil gebruiken. Geraldine vertelt hier meer over.

Gevoelens

In de puberteit kun je chagrijnig zijn zonder dat je weet waarom. Af en toe voel je je doodongelukkig of ontzettend kwaad en even later ben je weer blij. Maak je geen zorgen: een wisselend humeur hoort erbij.

Beeldvorming

Het lijkt wel of alles tegenwoordig om uiterlijk gaat. Als je naar de televisie kijkt, lijkt het of iedereen perfect is. Maar het is natuurlijk niet wat het lijkt!

Masturberen

Misschien heb je het al gemerkt: er zijn plekjes op je lichaam die een bijzonder prettig gevoel geven bij aanraking. Het is belangrijk om te weten welke plekjes je prettig of fijn vindt om aan te raken.

Puistjes

Puistjes in je gezicht en op je bovenarmen? Helaas, ook dat hoort erbij als je in de puberteit komt.

Ongesteld

In de puberteit word je voor het eerst ongesteld. Wat gebeurt er dan eigenlijk precies?

NEE = NEE

Misschien heb je al weleens gezoend. Maar misschien ben je er nog helemaal niet aan toe. Dat kan. Zeg dan NEE.

Homoseksualiteit

Is er iemand die je leuker vindt dan de rest? Een jongen of een meisje? Vaak weet je pas na de puberteit op wie je precies valt.

Schaamhaar

Als je 10 bent, begint je puberteit. Je verandert van een jongen in een man. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. Je begint overal te groeien...