GeoClips

De Rotterdamse haven

Vroeger de grootste haven ter wereld

Lang geleden was er bij Rotterdam een klein vissershaventje. Nu is die haven uitgegroeid tot een van de grootste havens ter wereld. Om zo te kunnen groeien moest de haven zich voortdurend aanpassen. Dat is nog altijd zo.

Vóór 1830 is de Rotterdamse haven vooral een vissershaven. Vissers brengen er vooral haring uit de Noordzee aan land. Vanaf Rotterdam gaat de vis naar andere plaatsen. In Nederland is dan maar één haven die internationaal meetelt. Dat is de haven van Amsterdam.

Industriële revolutie
Vanaf 1830 werd alles anders in de Rotterdamse haven. De industriële revolutie was in volle gang. In veel Europese steden ontstonden grote industriegebieden. Mensen trokken daar naartoe om in de nieuwe fabrieken te werken. Een groot gebied met industriesteden lag in Duitsland: het Ruhrgebied. Hier liggen steden als Duisburg, Oberhausen, Dortmund en Essen. In al deze steden ontstond veel industrie. Dat kwam omdat daar veel steenkool is. Maar ijzererts was er niet. Die moest van overzee komen.

De Berge Stahl

De Berge Stahl in Rotterdam. Dit is het grootste ijzerertsschip ter wereld

De haven van Rotterdam was daarvoor ideaal. Via de Rijn was er een goede verbinding met het Ruhrgebied. Bovendien was er in die haven veel ruimte. In Amsterdam was alles al vol gebouwd. De Rotterdamse haven groeide snel. Er kwamen steeds meer en grotere kades. Schepen werden ook steeds groter. IJzererts is nu nog altijd heel belangrijk voor de Rotterdamse haven. De Rotterdamse haven is één van de twee havens waar het grootste ertsschip ter wereld aan kan leggen.

IJzererts
Honderd jaar lang is ijzererts het belangrijkste product in de Rotterdamse haven. Maar rond 1930 verandert dat. Olie wordt langzaam een belangrijkere brandstof dan steenkool. Grote oliemaatschappijen maken er benzine en dieselolie van. Deze dienen als brandstof voor auto's, fabrieken en elektriciteitscentrales.

Olie in Rotterdam

Plastic
De olie dient niet alleen als brandstof. Vooral na de Tweede Wereldoorlog gebruiken bedrijven steeds meer plastic in allerlei producten. Om dat te maken is olie nodig. Plastic is nu niet meer weg te denken uit ons leven. Bijna elk plastic bekertje is als olie in de Rotterdamse haven aangekomen!

Grootste haven ter wereld
Door olie werd Rotterdam de grootste haven ter wereld. Niet alle olie gaat direct naar het Ruhrgebied of andere gebieden. Bedrijven als Shell, Exxon en Esso verwerken de olie in de haven. Ze maken er plastic of benzine van. Zo wordt de haven zelf een belangrijk industrieterrein. Sinds 2004 is Rotterdam niet meer de grootste haven van de wereld. Maar nog altijd is olie het belangrijkste product voor de haven. Er wordt meer olie verwerkt dan erts of containers.

Containers
Ongeveer vijftig jaar geleden kwam er een grote verandering in de Rotterdamse haven. De scheepvaart stapte over op het gebruik van containers. Het grote voordeel van containers is dat ze allemaal dezelfde maten hebben. Ze passen daardoor gemakkelijk in schepen, op vrachtauto's en op treinen. De Rotterdamse haven is een van de modernste containerhavens ter wereld. Automatische wagen zonder chauffeurs rijden hier af en aan. Ze slaan de containers op of halen ze weer uit de opslag. Ze kunnen de containers op binnenschepen, treinen of vrachtauto's laden. Zelfs de douanecontrole op de containers gaat automatisch. Een vrachtauto met containers kan gewoon door een automatische scanner rijden.