Bio-Bits

Vak:
Biologie

In de natuur gebeuren wonderlijke dingen. Kinderen lijken altijd op de vader en de moeder, stekelbaarsjes doen een dansje om zich voort te planten en weggegooide bananen verdwijnen uiteindelijk weer in de natuur.

Biologie

Biologie gaat over alles wat met mensen, planten en dieren te maken heeft. Bijvoorbeeld over de voortplanting van organismen, de verwerking van afval of de evolutie van mens en dier. Wist je bijvoorbeeld dat de walvis eigenlijk een zoogdier is en net als wij longen heeft? Daardoor kan de walvis niet lang onder water blijven; hij moet vaak omhoog komen om even adem te halen. Een walvis kan zelfs maar de helft van de hoeveelheid lucht inademen als landdieren kunnen.

Dossiers

In dit dossier maak je kennis met de vele onderdelen van biologie en leer je van alles over de wereld waarin je leeft. Hoe zit je zelf in elkaar? Hoe leeft een plant? En kunnen we voorspellen of een pasgeboren kind bepaalde ziektes zal hebben? Lees snel verder om er achter te komen. In de rechterkolom vind je een overzicht van alle Bio-Bitsdossiers van SchoolTV. Klik erop om naar de website van het dossier te gaan.