Schooltv Beeldbank

Poppen maken

Een kijkje in het poppenatelier

De poppen voor de show beginnen als tekeningen. Thomas maakt er levensechte poppen van. Nu is Kai aan de beurt!

Voor:
PO, groep 3 - PO, groep 6
Lengte:
3:00 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Kunstzinnige oriƫntatie > Kunstzinnige oriƫntatie > Drama
Waardering:
6 beoordelingen - 3438 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Dit is Thomas. Hij maakt poppen in zijn werkplaats. En dit is Kai. Nu is het nog een tekening. Thomas gebruikt de tekening van Kai om een pop te maken. Eerst trekt hij alle lichaamsdelen over. Hij maakt het hoofd uit het papier. De pop wordt even groot als op de tekening. Nu knipt hij het lijf en de armen uit. Hij tekent alvast de plek waar de stokjes moeten komen die de pop straks laten bewegen. Kijk, het hoofd is klaar! Nu kan er een stukje in zodat het hoofd kan draaien. Nu kan het hoofd op het lijf. Dan de armen erop. En het bovenste deel van de pop is klaar. Kijken of het werkt. Het hoofd beweegt en de armen ook. Het lijkt wel of Kai leeft! En zo ziet Kai eruit in de show.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

poppen aankleden
Poppen aankleden
Met schuimrubber en stof
Poppenkastpop Gerda
Poppenkostuums maken
Voor de poppen uit De sneeuwkoningin
stop-motion
Stop-motion animatie
Met poppen in de hoofdrol