Schooltv Beeldbank

Zwemmen

Met Flip de Beer

In dit filmpje gaat Flip de Beer zwemmen in het zwembad. Hij leert op zijn rug drijven en te springen van de duikplank.

Voor:
PO, groep 1 - PO, groep 2
Lengte:
4:09 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
Peuters en kleuters > Sport > Zwemmen
Waardering:
29 beoordelingen - 37133 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Waar gaan we naartoe? Naar het zwembad! Naar het zwembad. Ja, vandaag ga ik zwemmen met Timo en Leonie. En eerst gaan we ons omkleden. Het leukste vind ik dat het water in springen en van de duikplank. Hhh, van de duikplank? Dat vindt iedereen het leukste. Durf je dat?! En als je vooruit gaat, doe je zo 1, 2 en dit 1, 2 en dan opzij. Oh, met je armen ja. Ik durf van de groene duikplank en de witte duikplank. Tjonge. Het moeilijkste vind ik naar de overkant zo om. Ja, ja. Dat is het moeilijkste. Ja, dat snap ik. Ik ben nergens bang voor. Echt niet? Maar ik ook niet hoor! We gaan, Flip, eerst het water in en daarna nemen we Flip mee van de duikplank. Ohoooh! Of door de draaikolk. De draaikolk? Nou, gelukkig heb ik mijn vlindertjes om! Maar eerst gaan we douchen. Want dan kunnen we schoon het zwembad in. Whoea, ik ben lekker nat zeg! Gaan jullie mee zwemmen? Ja!!! Ja. 1, 2… 1, 2… hoep! Duiken! Ga je duiken van de plank? Oh, ik zit erin! Dan gaan we die pakken, daar is de trap. Zo, lekker watertje! Ze mogen nu van de duikplank af, dat durft hij al! Nou, dat wil ik zien! Ene, tweeë… Wow! Die is stoer! Mam, ik heb gedoken van de duikplank! Durfde je dat zomaar? Ja! Hij durfde het! En ik zag het! Ene, tweeë… en nu gaat Flip! Ja, oh, help, help, help! Oeh! Oe, ik heb het ook gedaan! Ik durfde het! Tjee! Wow, dit ging goed hè. Hoepla, nog een keer! Hij kan een koprol onder water! Nou Leonie, zet ‘m op! Ene, tweeë… Ja!!! Wow! Goed zo! Nou, die mogen het nog een keer. Wat durft hij veel zeg! Ik zou het ook wel willen, maar ik weet niet of ik het alleen doe. Oh, samen met Leonie durf ik het wel, ja. Nou, daar gaat ie hoor! Eh, daar gaan we. Ho, whoea! Ja, ik durfde het! Flip, kijk je naar mij? Ja, ik kijk. Spring maar. Whoepie! Wow! Goed zo! Wat goed van jou! Hé, wat goed dat je het zomaar durft! Tjeetje. Oh, nu kunnen we over de kussens heen lopen. Dan loop je eigenlijk over het water. Maar het wiebelt wel heel erg. En kruipen kan ook. Ja. En Leonie durft te kruipen. En ik, whoea, ik zweef er wel een beetje overheen. Ja. Houd me goed vast hoor. En nu gaan we de draaikolk in! Let op. Oh, daar gaat het water heel hard in een rondje. Whoeaaa! Ho! Ik durf het! Ik durf het! Wow, wat was dit leuk zeg! Geweldig! Tot de volgende keer hè jongens! Ene, tweeë… whoep! Ik durf alles!

Zoek een clip

Bekijk ook eens

Drijven en zinken
Drijven en zinken
Wat blijft er drijven en wat zinkt er in het zwembad?
drijven en zinken
Drijven of zinken
Met Flip de beer
in het zwembad
Zwemmen in het zwembad
Flip gaat mee naar het zwembad