Schooltv Beeldbank

Bloemen

Wat is een bloem?

Waarom zijn bloemen kleurig en geurig?

Voor:
PO, groep 3 - PO, groep 8
Lengte:
1:06 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Natuur en Techniek > Plantenrijk > Bloemen en gras
Waardering:
62 beoordelingen - 32999 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Letterlijke tekst uit de clip

Alle stukjes van de bloem hebben een naam. Het onderste, rechte stuk, heet de stengel. De gekleurde blaadjes zijn de bloemblaadjes. In de bloem zitten meeldraden. En in het midden van de bloem zit de stamper. Aan elke plant zitten bloemen. Bloemen zijn zo mooi en kleurig, omdat ze insecten moeten lokken. In de bloemen zit een zoete stof: nectar. Insecten vinden dat erg lekker. Wanneer de insect op de bloem gaat zitten, blijft er geel poeder aan hem plakken. Dat gele poeder heet stuifmeel, De insect neemt het mee naar een volgende bloem. Als het stuifmeel van de ene bloem op de stamper van de andere bloem komt, komen er nieuwe zaadjes.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

Beeldbank:20121218_bijen01
Bijen doen de kwispeldans
Op naar de honing!
De klaproos
De klaproos
Zaadjes in een strooidoosje
Een bloeiende klaproos
Een bloeiende klaproos
Vroeger was het onkruid