Schooltv Beeldbank

Spinnen zoeken

Met Flip de beer

Flip helpt Florian met spinnen zoeken in de tuin.

Voor:
PO, groep 1 - PO, groep 2
Lengte:
1:40 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
Peuters en kleuters > Seizoenen > Paddenstoelen en spinnen
Waardering:
8 beoordelingen - 14212 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

♪Hallo daar ben ik weer, ik ben Flip de Beer, bij wie mag ik logeren? Wie is dat deze keer?♪ Ik ben Florian en Flip komt bij mij logeren. Joepie, ik mag bij Florian logeren! We gaan spinnen zoeken in de tuin. Zouden ze hier zitten? Zien jullie dat spinnetje? Ja, ik zie ‘m! Ik zie ‘m! Ik zie ‘m niet. Ja, ik zie ‘m wel! Ik zie ‘m ook! Ik zie ‘m ook! Ik ook! Ja, ik zie ‘m ook, wat een grote spin is dat! Leuke friemelbeestjes zijn het hè, die spinnen. Ik zie geen spin. Hier. Hij heeft een web, dat draadje komt uit zijn lijfje. Dat is makkelijk! Ik vind het heel knap van die spin. Hij is zijn web aan het afmaken. Ja, een mooi web. Ja, die weeft rond. Hij rent telkens in de rondte. Ja, hier zit een mot en dan rent ie ernaartoe. Hé, hij heeft een beestje gevangen in zijn web. Ik vind het wel een beetje zielig. Maar ja, een spin moet natuurlijk ook eten. Ik zie hier een hartstikke mooie spin. Ja, Guus. Een mooie spin met onderaan een rood kruis. Zie je, hij pakt ‘m helemaal in. Nee, een wit kruis! Een wit kruis, want een rood kruis bestaat niet. Hij bewaart ‘m zeker voor straks. Kijk, alweer een spinnenweb met een grote spin erin. Even zijn pootjes tellen: 1, 2.., 1, 2… Nou, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Acht pootjes. Eh, wat doet ie nou? Hij zit op mijn hoofd! Hè, hallo spin.

?

Plus

?

Wat is dit?

In SchoolTV-beeldbank Plus vindt u bij veel clips digilessen, quizzen en werkbladen.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

spinnen zoeken
Spinnen zoeken
Met Flip de beer
kriebelbeesten zoeken
Kriebelbeesten zoeken
Met Flip de beer
Geluiden
Geluiden raden
Welk geluid hoor jij?