Schooltv Beeldbank

Ontwikkeling ongeboren baby

Een kijkje in de buik van een zwangere vrouw.

In het begin van de zwangerschap lijkt het embryo helemaal nog niet op een baby.

Voor:
VO, klas 1 - VO, klas 4
Lengte:
2:47 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
VO: Biologie > Voortplanting en Erfelijkheid > Ontwikkeling
Waardering:
567 beoordelingen - 50195 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

De baby groeit in de baarmoeder. Daar drijft ie in vruchtwater. Dat beschermt hem tegen stootjes, temperatuursveranderingen en uitdrogen. Via de navelstreng krijgt de baby voedsel en zuurstof van de moeder. De navelstreng loopt tussen de baby en de placenta. De eerste maand is de baby 1 mm groot. Hij lijkt dan een beetje op een zeepaardje. In de tweede maand zie je al twee ogen. Het hartje klopt en de baby is nu 1 cm groot. n de derde maand begint hij al steeds meer op een echt mensje te lijken. Hij heeft dan al een klein neusje en mondje. En beweegt al met zijn piepkleine handjes en voeten. De baby is dan zes centimeter groot. In de vierde maand krijgt de baby haartjes en nageltjes en aan het eind van de vierde maand is hij 20 cm lang. In de vijfde maand gaat de baby acrobaatje spelen en begint de moeder hem te voelen in je buik. De baby is flink gegroeid en is nu 30 cm lang. In de zesde maand voelt de moeder hem nog beter schoppen. Zijn oogjes zijn nu duidelijk te zien. In de zevende maand ligt de baby met z'n hoofdje naar beneden. Hij is nu ongeveer 39 cm lang. De achtste maand is de baby eigenlijk klaar om geboren te worden. Maar hij kan beter nog even wachten. In de negende maand beweegt de baby steeds minder, omdat hij al zo groot is. En aan het eind van de negende maand ligt het kindje te wachten op het startsein.

?

Plus

?

Wat is dit?

In SchoolTV-beeldbank Plus vindt u bij veel clips digilessen, quizzen en werkbladen.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

Beeldbank - 20080701_nieuwleven
Zwangerschap
Wat gebeurt er na een bevruchting in het lichaam van een vrouw?
Kinderdagverblijf
Kinderdagverblijf
Hoe wordt wiskunde in een kinderdagverblijf gebruikt?
Opgroeiende varkens
Opgroeiende varkens
Leuke biggetjes in pyjama
?

Lees ook eens

?

Wat is dit?

Hier vind je achtergondinformatie van Eigenwijzer.
Eigenwijzer is de site van schoolTV voor je werkstuk, spreekbeurt en andere opdrachten.

Foto van embryo.
Ongeboren baby
Met een echoscopie kun je hem of haar al zien

De zwangerschap bij de mens duurt ongeveer 9 maanden (40 weken). In de eerste periode van de zwangerschap vindt de ontwikkeling van het embryo plaats. Hierna groeit de embryo steeds groter.