Schooltv Beeldbank

Brood

Kinderen maken en bakken brood

Brood wordt gemaakt van tarwe. Kijk naar het filmpje om te zien hoe dat gaat.

Voor:
PO, groep 3 - PO, groep 4
Lengte:
1:33 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Oriëntatie op jezelf en de wereld > Mens en samenleving > Eten
Waardering:
8 beoordelingen - 19476 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Dit is een tarwehalm. In de tarwehalm zitten korreltjes. Zo’n korreltje, wordt daar nu brood van gemaakt? Ja, maar dan wel van een heleboel korreltjes. Als je de korrels fijn maalt wordt het meel. Tarwemeel heet dit. Van dit tarwemeel wordt bruin brood gemaakt. Als je het tarwemeel zeeft krijg je wit meel. Voor wit brood. Ik ben aan het zeven. Dit zijn de schilletjes en dit is het meel. We gaan er nu gist bij doen.Voice over: Het gist zorgt ervoor dat het brood straks luchtig wordt. En nu moeten we het weer mengen. Dan maken we een gaatje. En dan doen we water bij. En dan wordt alles goed gekneed. Het is een mooie lap deeg geworden. Nu moet het nog eventjes rijzen. Dat is dus dat er lucht in komt. Het deeg is goed luchtig en nu kan je er broodjes van rollen. En dan bakken boven echt vuur. Maar in de oven kan ook.Hoe smaakt het? Hoe smaakt het nou? Ik vind het lekker!

?

Plus

?

Wat is dit?

In SchoolTV-beeldbank Plus vindt u bij veel clips digilessen, quizzen en werkbladen.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

Brood bakken
Brood bakken
Een Turkse en een Nederlandse bakker laten zien hoe ze brood bakken
Beeldbank - 20081124_broodbakken01
Brood bakken
Hoe doe je dat?
Poppetjes van brooddeeg
Poppetjes van brooddeeg
Hoe maak je brooddeeg om poppetjes van te maken?