Schooltv Beeldbank

Tanden en kiezen wisselen

Wisselen

Je hebt een compleet melkgebit, dat het helemaal goed doet. Toch ga je als je 7 of 8 jaar bent wisselen. Waar is dat toch goed voor?

Voor:
PO, groep 2 - PO, groep 7
Lengte:
0:43 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Natuur en Techniek > Het menselijk lichaam > Tanden en kiezen
Waardering:
74 beoordelingen - 28053 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Je melkgebit heeft 8 snijtanden, 4 hoektanden en 8 kiezen, 20 in totaal dus. Een blijvend gebit heeft 8 snijtanden, 4 hoektanden maar wel 20 kiezen, dat zijn er dus 32! Om een blijvend gebit te krijgen moet je wisselen. Dat wisselen gebeurt natuurlijk niet zonder reden, als je groeit, groeit ook je mond en je kaak. Als je je melkgebit dan zou houden, dan ziet dat er ongeveer zó uit, geen gezicht toch? Je melktanden zijn dan veel te klein.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

dierengebit
Het gebit van planten-, vlees- en alleseters
Hoe ziet dat eruit?
still tanden en kiezen gebit
Tanden en kiezen
De functie en bouw van tanden en kiezen
gebit en tanden
Het gebit
Hoe ziet je gebit eruit?