Schooltv Beeldbank

De poes

Kijk en lees

Ik heb een poes.

Voor:
PO, groep 1 - PO, groep 3
Lengte:
3:06 minuten
Online tot:
24 november 2018
Vakgebied:
PO: Nederlands > Over taal > Woordenboeken
Waardering:
24 beoordelingen - 28486 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Ja, dit is de grote broer van jouw kat thuis; Een tijger. Kijk maar ze lijken op elkaar Jonge katten spelen graag maar jonge tijges doen dat ook Katten kunnen loeren, naar hun prooi toe sluipen.. Net een muis die weg wil lopen Hebbes! Zo, die is voor mij! Zo'n grote kat zo'n leeuwin doen dat ook sluipen op zachte kattenpoten loeren naar een prooi sluipen, loeren, rennen! Rennen grote kat. Ga achter je eten aan moet jouw kat ook zelf zijn eten zoeken die leeuwin heeft al wat te pakken. Lekker zeg zo'n hapje vlees nee, jouw kat hoeft zelf geen muis te vangen. Die krijgt zijn eten wel van jou, zeker als kopjes geeft jouw kat wordt ook graag geaaid! Dat zou ik bij een tijger maar niet proberen... hoor je hem spinnen van plezier? Hoor je hem miauwen. Nou, dat kan poesiepoes ook poes p Oe oe s S poes weg poes! Wij gaan zoeken naar de oe... de oe in bloemkool waar is de oe 2x de oe in boekenhoek mmm... ik zie een oe... ja, de oe! citroen zie jij de oe? ja, ik zie de oe de (oe meisje vrijlaten) de oe is de laatste letter van... koe he, de oe in hond? o nee, de oe in honden poep weg hond, daar komt mis poes! poes

Zoek een clip

Bekijk ook eens

Beeldbank - 20081106_koenmaakjijmijnschoen01.doc
Koen maak jij mijn schoen?
Rijmpjes en versjes uit de oude doos
Beeldbank - 20081106_ikmaakjeweerbeter01
Ik maak je weer beter, zei Beer
Kleine Tijger is ziek
Beeldbank - 20081106_babykraai
Baby kraai
Zou hij kunnen zingen?
?

Lees ook eens

?

Wat is dit?

Hier vind je achtergondinformatie van Eigenwijzer.
Eigenwijzer is de site van schoolTV voor je werkstuk, spreekbeurt en andere opdrachten.

EW Inktpot en veer
Hebban olla vogala
De oudste Nederlandse bewaarde tekst

Een werkstuk schrijven voor school, een brief naar je oma typen en je dagboek bijhouden. Je schrijft er wat af op een dag. Maar vroeger was het helemaal niet zo normaal om te schrijven. Toen waren monniken nog de enigen die schreven. Een heel simpel ‘Nederlands’ gedichtje van duizend jaar geleden is daarom erg belangrijk geworden.

meisje dat ligt te lezen op het strand
Laaggeletterdheid en analfabetisme
Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven

Kunnen lezen en schrijven is erg belangrijk. Je doet het op school, tijdens je werk en gewoon thuis. Eigenlijk denk je er niet eens bij na. Toch zijn er bijna anderhalf miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven.

Geweld en oorlogen zijn een oorzaak van extreme armoede
Extreme armoede
Ontwikkelingslanden

Extreme armoede betekent dat mensen minder dan $ 1,25 (1 euro) per dag verdienen. Dit is het lot van ongeveer 1 op de 4 mensen in de wereld.