Schooltv Beeldbank

Het gebit

Hoe ziet je gebit eruit?

Als je 6 of 7 jaar bent gaan je melktanden wisselen voor een blijvend gebit. Je hebt dan 32 tanden en kiezen. Daarna krijg je geen nieuwe tanden en kiezen meer.

Voor:
PO, groep 2 - PO, groep 3
Lengte:
0:38 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Natuur en Techniek > Het menselijk lichaam > Tanden en kiezen
Waardering:
47 beoordelingen - 27678 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Lekker hè, zo'n appel. Stel je voor dat je geen tanden en kiezen zou hebben! Tanden en kiezen heten: het gebit. Eerst krijg je een melkgebit. Daarna een blijvend gebit. Hoe ziet zo'n gebit er eigenlijk uit? Voor in je mond zitten scherpe snijtanden. Daarnaast zitten de hoektanden. En daarachter zitten de kiezen. Zie je het roze waar je tanden in zitten? Dat is het tandvlees. Het hele gebit zit vast in de kaak. Dat is dit harde gedeelte in je gezicht. Voel maar eens hoe hard het is. Daarmee beweeg je je gebit. Hap!

Zoek een clip

Bekijk ook eens

still tanden wisselen
Tanden en kiezen wisselen
Wisselen
20100416_kunstgebit01
Een kunstgebit
Hoe wordt dat gemaakt?
still tanden en kiezen gebit
Tanden en kiezen
De functie en bouw van tanden en kiezen