Schooltv Beeldbank

Poets je tanden

Hoe zorg je ervoor dat je geen gaatjes krijgt?

Als er etensresten blijven plakken tussen je tanden kun je gaatjes krijgen. Gaatjes laten vullen bij de tandarts is niet zo leuk. Daarom moet je goed poetsen!

Voor:
PO, groep 1 - PO, groep 7
Lengte:
1:07 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Natuur en Techniek > Het menselijk lichaam > Tanden en kiezen
Waardering:
39 beoordelingen - 51031 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Letterlijke tekst uit de clip

Voor gezonde witte tanden moet je twee keer per dag poetsen. Maar hoe moet dat eigenlijk? Goed poetsen?

Stap 1:
Je begint met het poetsen bovenop de kiezen. Zet de borstel plat op de kiezen en beweeg rustig heen en weer. Doe dat ook bij de kiezen in de onderkaak.

Stap 2.
Nu is de binnenkant van het gebit aan de beurt. Zet de borstel eerst weer plat op de kiezen en draai hem dan naar binnen toe. Daarna weer rustig heen en weer bewegen. Niet te hard duwen anders duw je het tandvlees omhoog en dat is slecht voor je gebit. De binnenkant van je hoektanden en snijtanden doe je zo. En nog de andere kiezen. Hetzelfde doe je bij de onderkaak.

Stap 3.
Als laatste moet nog de buitenkant van het gebit gepoetst worden. Weer rustig heen en weer bewegen. Eerst de bovenkaak en daarna de onderkaak.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

skelet met tanden
Waarom heb je eerst melktanden?
Voordat je gaat wisselen
BB Tanden poetsen
Tanden poetsen
Liedje over tanden poetsen
tanden
Een gezond gebit
Tanden hebben verzorging nodig