Schooltv Beeldbank

De fietsenfabriek

Een kijkje in de fietsenfabriek.

Een fiets is heel handig. Je kunt ermee naar school, naar zwemles of gewoon een tochtje maken. Maar je kunt niet zomaar fietsen. Je hebt een stuur nodig om bochten te maken, een zadel om op te zitten en remmen om te stoppen voor het stoplicht.

Hoe wordt een fiets in elkaar gezet?
Voor:
PO, groep 2 - PO, groep 5
Lengte:
2:35 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Natuur en Techniek > Techniek > Constructies
Waardering:
61 beoordelingen - 22628 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Dossiers

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Een fiets heeft heel veel onderdelen, maar hoe wordt een fiets eigenlijk gemaakt? Je begint met ijzeren buizen, die worden aan elkaar vastgemaakt. Dan krijg je een driehoekige vorm, het frame. Kijk, hier liggen ze op de lopende band! Een beetje saai, daar moet een kleurtje op. Dus gaan ze naar de spuiterij. Wat een grote verfspuit! Wel handig als je zoveel fietsen moet verven. Hier hangen de frames te drogen, rood, geel, blauw en roze. Kies maar uit! Deze meneer maakt de bagagedragers, daar kan dan straks je schooltas op. Die vuurspetters zijn van het lassen. Zo, klaar! Wat zijn dit voor stokjes, 1, 2, 3. Wat doet die man nou? Oh het zijn de spaken voor in het wiel. De spaken zorgen ervoor dat het wiel straks stevig is en niet in elkaar zakt als je er op zit. Als de wielen klaar zijn moeten er luchtbanden omheen. Even oppompen, dat fietst wel zo prettig. Ondertussen worden de remmen en de handvaten aan het stuur gemaakt. Zo die zitten lekker stevig. Nu kan de hele fiets in elkaar worden gezet. Alle onderdelen worden aan het fietsframe vastgemaakt. Het wiel, goed vastzetten! De ketting om de tandwielen graag. Oh ja, ook handig snelbinders, zodat je schooltas goed blijft zitten. Ziezo de fiets is klaar. Daar gaan ze ingepakt naar de winkel.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

BB 20060706_tandwielen02
Tandwielen
Versnellingen op je fiets
Beeldbank - 20091223_fiets02
Fietsversnellingen
Dan kun je extra hard!
Uiterwaarden
Uiterwaarden
Extra land voor de boer