Schooltv Beeldbank

Zelf papier maken

Duizend stukjes papier

Van oud papier kun je zelf nieuw papier maken.

Voor:
PO, groep 3 - PO, groep 4
Lengte:
2:54 minuten
Online tot:
Onbeperkt
Vakgebied:
PO: Natuur en Techniek > Techniek > Materialen
Waardering:
180 beoordelingen - 49133 keer bekeken
URL
?
?

Wat is dit?

Dit is een link naar de pagina waar deze clip op staat. Deze kan je kopiëren en in een presentatie, digitale les of website plaatsen.

EMBED
?
?

Wat is dit?

Dit is een stukje code waarmee je de speler met clip in een webpagina kan opnemen. Copieer de code en plak het exact zo in de HTML-code van de pagina.

POPUP
?
?

Wat is dit?

Deze link is om de clip in een pop-up te tonen, een kleiner venster boven je pagina. Handig als je de clip niet in de pagina wilt zetten met EMBED.

Dossiers

Trefwoorden

Letterlijke tekst uit de clip

Wat heb je nou eigenlijk nodig om papier te maken. Kijk, oud papier, een bakje,een mixer,o,ja een, zeef en ja lapjes. Eerst doe je het oud papier in een bak met water, dan wordt het lekker zacht en kun je er goed stukjes afscheuren. Nou dat doen ze hier,o dat gaat prima en dan komt de mixer en met die mixer maak je er een lekker papje van. Net zo als in de fabriek, weet je nog wel. Dat heette papierpulp. De volgende stap kun je hier zien de pulp gaat in het water, even lekker roeren. Nou dat wordt ook zeer zorgvuldig gedaan. Dan schep je met een zeef de papierpulp uit de bak en laat het water er uit lekken. Precies zoals je hier kunt zien.Nu mag de rand eraf, maar er moet nog meer water uit. En daarom moet je het op een doek leggen, zodat het water uit het papier in de doek kan trekken. Het leuke is het lijkt al op een velletje papier. Zo nu nog een velletje papier scheppen. Ja, op dezelfde manier natuurlijk. Nou als dat velletje niet droog wordt dan weet ik het niet meer. En als het meeste vocht er dan uit is, kun je hem heel voorzichtig los trekken. Ja en dan ophangen aan een waslijn want zo kan het papier dan verder drogen. En na een paar uur is het eigen gemaakte tekenvel dan klaar! En dan kan je er dus een huisje, boompje, beestje op tekenen.

Zoek een clip

Bekijk ook eens

Papiergeld
Papiergeld
Een kijkje in de drukkerij
Knutselpapier
Knutselpapier
Van papier kun je heel veel maken
Beeldbank:20110616_tentmaken01
Een tent maken
Met elkaar een tent maken, ja leuk!